Gravidfotografering med Elinor & Henrik

Oftast hittar ni mig i någon musikrelaterad fotografering där jag tagit pressbilder åt något band eller när dom står på scen. Ibland har jag plåtat ett event där ni deltagit. Då jag får väldigt många olika förfrågningar så vill jag visa upp min senaste gravidfotografering ihop med Elinor & Henrik som väntas få i December.

Det är rätt så långt ifrån rockmusiken när det handlar om gravidfotografering. Då jag vid musikrelaterade fotograferingar försöker hitta någonting som sticker fram genom tuffhet, slagkraft & en nypa uppkäftighet så ska det i samma omfattning kännas lika mycket för en beskådare av gravidbilder. Dock ej uppbyggt av samma sorts ingredienser. Allt handlar som vanligt om ljus. Utan ljus, ingen bild. Men säger ljuset allt? Ljusets sätt att visa bilden förstärker känslan, men om det ska kännas ordentligt så spelar mycket annat in. När jag plåtar i studio så handlar det mycket om att få mina modeller att känna sig trygga framför kameran. En osäker blick ser inte lika attraherande ut.

Jag är sedan tidigare mycket bekant med Henrik både genom tidigare musikrelaterade fotograferingar & gemensamma arbeten. När jag fick veta att dom var gravida så var det självklart att jag skulle dokumentera deras väntan. Vid denna typ av studiofotograferingar så gillar jag att begränsa ljuset mer än andra typer av fotograferingar. Jag tycker det får mina bilder att se lite mer spännande ut.

Blogg_Elinor&Henrik_Gravidfotografering_0001Blogg_Elinor&Henrik_Gravidfotografering_0004Blogg_Elinor&Henrik_Gravidfotografering_0003

Svart bakgrund & svartvitt anser jag förstärker känslan också. Jag är väldigt svag för svartvitt, men av någon anledning så slutar majoriteten av mina fotograferingar i färgbilder. Vad tycker ni? Här frågade paret efter viss del svartvitt.

Blogg_Elinor&Henrik_Gravidfotografering_0002Blogg_Elinor&Henrik_Gravidfotografering_0005Blogg_Elinor&Henrik_Gravidfotografering_0006

Det finns alltid en massa fotograferingar jag vill beskriva här & jag försöker ta mig tid så fort jag hittar den att skriva av mig i bloggen. I kommande helg är det planerat 3st familjefotograferingar & en bandfotografering. Vill ni även följa mig på Facebook så hittar ni mig här.