Hadeel & Samans Bröllop

Jag hade nyligen äran att fotografera Hadeel & Samans bröllop i Munkebäck vid La Cuvée. Alla bröllop är unika & detta var första gången jag plåtade ett persiskt bröllop.

Att plåta bröllop är ju ett mycket stort ansvar. Det går INTE att misslyckas! Men eftersom bokningarna rullar in så antar jag att jag gör något rätt. Min bildstil funkar såväl för brölllop som andra events. Det är samma sak som gäller här, att fånga ögonblicken! Det går fort också! Vad händer om jag inte sätter skärpan? Vad händer om jag måste gå på toaletten vid fel tidpunkt? Vad händer om jag glömmer att dricka? Svettig & hungrig tar jag mig igenom dessa kvällar med ett leende på läpparna! För när jag sitter där vid mötet några veckor efter den stora festen för att visa upp ett bildspel av mitt resultat så är det ALLTID värt det! Att få se bröllopsparens reaktion vid beskådning av mina verk (som tur är hittills alltid varit positivt) gör att det inte kändes så svettigt & påfrestande.

Så vad vill man som bröllopspar ha för dokumentation i bild? Det måste finnas känsla i bilderna. Det ska kännas som om man upplever samma kväll om och om igen! Hur får man denna känsla i bild? Som i många andra fotograferingar, då jag nästan alltid plåtar personer, så gäller det att fånga rätt bild i rätt stund i rätt ljus. Och att variera mycket. Självklart ska gästerna fångas i sina bästa situationer.

Blogg_140912_Hadeel&Samans_Bröllop_0001Blogg_140912_Hadeel&Samans_Bröllop_0002Blogg_140912_Hadeel&Samans_Bröllop_0003

Brudparets ankomst är såklart en viktig del i kvällens fotografering!

Blogg_140912_Hadeel&Samans_Bröllop_0004Blogg_140912_Hadeel&Samans_Bröllop_0005Blogg_140912_Hadeel&Samans_Bröllop_0006Blogg_140912_Hadeel&Samans_Bröllop_0007

Sen gäller det att vara fokuserad på allt som händer runt omkring. Det måste vara underhållande att beskåda bilderna. Jag försöker alltid att skapa en berättelse som beskriver hur kvällen fortlöper & inte bara ta bilder på bröllopsparet. Självklart så är det många bilder på paret, men det gäller att fånga allt omkring samtidigt! Och visst blir det många bilder på bruden, men bruden är ju i centrum på ett bröllop!

Blogg_140912_Hadeel&Samans_Bröllop_0008Blogg_140912_Hadeel&Samans_Bröllop_0009Blogg_140912_Hadeel&Samans_Bröllop_0010Blogg_140912_Hadeel&Samans_Bröllop_0011

Sen blir det ofta lite fart i kvällen. Jag gillar ofta att fotografera med blixt, men i många fall föredrar jag att vara utan blixt. För att fånga atmosfären till fullo låter jag till största delen av kvällen blixten ligga kvar i väskan, men när det ska bli lite fart och kreativitet i bilderna så kan man skapa riktigt fräcka bilder med hjälp av lite egen ljussättning.

Blogg_140912_Hadeel&Samans_Bröllop_0012Blogg_140912_Hadeel&Samans_Bröllop_0013

En annan väldigt viktig del är ju såklart TÅRTAN!

Blogg_140912_Hadeel&Samans_Bröllop_0014Blogg_140912_Hadeel&Samans_Bröllop_0015

Hoppas att ni tycker om att läsa mina inlägg och som vanligt är det bara att skicka ett mail eller ta kontakt via min Facebooksida.

Nästa shoot är åter igen hårdrock på klubbspelning! Jag gillar kontrasterna i mitt fotograferande!