Grungerock på Sticky Fingers

Då var det dags igen. Sen kväll på klubben, sen kväll i säng & sliten dagen efter. Då jag pga familjeförhållanden valt att ställa in min kropp att vakna klockan mycket tidigt och då även somna klockan alldeles för tidigt så känns det lite extra tungt att helt plötsligt stanna uppe till den tiden jag vanligtvis stiger upp. Men som man brukar säga: Allt för konsten! Det är min konst att fotografera och om mina band vill ha mina bilder från gig så ska dom få det! Det känns iaf bra att få jobba ihop med bra folk.

Jag hade för några veckor sedan fotograferat ett band som heter Mad Man's Choice. Plåtningen var för kommande albumsläpp & för att ha nya pressbilder. Mad Man's Choice är ett mycket trevligt gäng och ännu trevligare att jobba ihop med. Men det saknades bra livebilder & självklart så står jag framför scen för att lösa det! Giget i Fredags ägde rum på Sticky Fingers klubbscen där jag stått många gånger förrut. Jag hade jobbat som fotograf för klubben i många år, men det har avtagit mer & mer. Så när banden själva ber mig att komma är det extra roligt att få uppleva nya gig med härligt örongodis.

En utav de saker jag gillar mest med att fotografera konserter är när man blir positivt överraskad, som vid detta tillfälle då förbandet Stone Carpet värmde upp publiken. Jag satt i baren med en kall i min hand i väntan på att mina grabbar i Mad Man's Choice förberedde sig i logen & glädje mig över hur bra det lät! Vilket drag! Upp med kameran för att föreviga tillfället & sekunderna senare var giget över.

Blogg_Gig_Mad_Mans_Choice_Stone_Carpet_0003Blogg_Gig_Mad_Mans_Choice_Stone_Carpet_0004

Om ni vill veta mer om Stone Capret så kan ni klicka vidare till deras Facebooksida här.

När det var tid för Mad Man's Choice så stod jag redo med kameran i mitten framför scenen. Man kan tycka att en fotograf med min längd (2meter) är en aning i vägen för resten av publiken, men har jag tagit mig an ett uppdrag så måste jag ju göra så gott jag kan! Om jag ska göra så gott jag kan så måste jag stå där! Men jag står inte still så länge utan flyttar mig omkring för att få varierande vinklar så det finns oftast acceptans hos resten av publiken.

Jag har ju, som jag i tidiagare inlägg nämnt, en stor kärlek till extremvidvinkel vid fotografering av konserter där jag kan komma mycket nära. 14mm på ett FF-hus som ni ser på första bilden här nedan är ett bra expempel på det.

Blogg_Gig_Mad_Mans_Choice_Stone_Carpet_0001Blogg_Gig_Mad_Mans_Choice_Stone_Carpet_0002

Tack för ett trevligt gig & det var mycket trevligt att få komma till "min" klubbscen efter ett uppehåll. Tack för all bra musik världen har att erbjuda och att jag får vara en del av den!

Kolla gärna upp Mad Man's Choice via deras Facebooksida som ni hittar här.