Yogafestival vid Nya Varvet Studios

I helgen har jag varit iväg på, ett för mig lite annorlunda jobb. NiaYogaDance-Festival 2013 hölls vid Nya Varvet Studios i Göteborg och arrangörerna Emma och Jenny på Nia Movement ville ha mig på plats för att föreviga dagen.

Jag jobbar ju i huvudsak med musikrelaterade förfrågningar, men tycker att det är väldigt intressant varje gång det dyker upp något utanför det vanliga! Det handlar ju faktiskt om samma sak. Att fånga ögonblick! Det ska ge en känsla av närvaro i bild. Att beskåda en bild och känna något handlar det ju alltid om!

Jag var på plats 9.00 då startskottet gick. Det var mycket på agendan och allt var bra arrangerat. Både Emma och Jenny upplevdes bra förberedda och mycket professionella. Lärare från flera av världens hörn var på plats och det var viktigt för mig att fånga alla viktiga ögonblick. Besökare på liknande tillställningar kan ibland tycka att det blir obekvämt med en fotograf som knäpper bilder på allt, så det gäller att vara ödmjuk, tystlåten, anpassningsbar och agera professionellt.

Blogg_Yogafestival@Nya_Varvet_0003Blogg_Yogafestival@Nya_Varvet_0016Blogg_Yogafestival@Nya_Varvet_0002

Vid Nya Varvet Studios finns även en danssal som ni ser på översta bilden här. När jag blev anlitad för att fotografera en Yogafestival hade jag nog tänkt mig att det mesta handlade om vad ni ser de 2 bilderna efter översta, dvs mycket långsamma kroppsövningar. Det är ju vad jag har uppfattat som Yoga tidigare. Men Yoga kan vara så mycket mer! För att vara första gången på en Yogafestival så måste jag säga att jag blivit kraftigt inspirerad! Jag kommer troligtvis inte att delta i framtida Yogafestivaler, men jag är grymt imponerad på personer som gör. Ang danssalen så var det bra fart där inne och inte alls långsamma kroppsövningar!

Blogg_Yogafestival@Nya_Varvet_0005Blogg_Yogafestival@Nya_Varvet_0011Blogg_Yogafestival@Nya_Varvet_0010Blogg_Yogafestival@Nya_Varvet_0004

Väl inne i Yogasalen var det (oftast) lite lugnare tempo. Det är inga problem att smyga runt med kameran i en stor danssal där musiken skorrar i högtalarna och deltagarna lever sig in i aktiviteterna för att föreviga ögonblick utan att knappt bli upptäckt. Svårare var det i en lugn yogasal där det var näst intill knäpptyst och deltagare går in i ett lugn som lätt avbryts när min slutare börjar sjunga sina ljuva "klick" och även i tyst läge så upplevdes det knappt som tyst. Men efter att 2-metaren (dvs jag) gjort sig näst intill osynlig och smugit runt bland mattorna så har mina exponeringar fastnat på minneskortet och även det förevigats. Allt är viktigt och den känslas måste också fångas!

Blogg_Yogafestival@Nya_Varvet_0007Blogg_Yogafestival@Nya_Varvet_0008Blogg_Yogafestival@Nya_Varvet_0009Blogg_Yogafestival@Nya_Varvet_0017

Sist men inte minst så skulle vi skapa lite annorlunda bilder på Emma och Jenny så det var dags att lämna salarna för att låta kreativiteten flöda utanför dessa dörrar. Vid Nya Varvet finns en cool allé + att himlen och havet var passande, så upp med paraplyer, blixtar, assist, batteri och f11 istället!

Blogg_Yogafestival@Nya_Varvet_0013Blogg_Yogafestival@Nya_Varvet_0014

Kunden nöjd = jag är nöjd! Tack för att jag fick vara en del av detta fantastiska arrangemang! Hoppas att vi får många fler samarbeten i framtiden!